Colesterol a l’explorer

dijous, 1 de febrer del 2007

I és clar, la xarxa ja no és una xarxa quan hi ha filatures dictatorials al mig. Talment com un colesterol per les artèries del Firefox o l’Explorer. El control governamental a la llibertat d’expressió (no diem, que no s’hagi d’exercir control, per exemple, en casos on es promulguin accions obertament delictives... ) és un assumpte pel qual la legislació encara no té prou llargs els dits ni prou forta l’esquena.

Tot està anant a un ritme vertiginós i, ja se sap, si s’ha d’esperar una llei que reguli allò de la primera esmena de la constitució d’una manera efectiva, podem esperar asseguts. En ares a l’autèntica ( o si més no, una de sana) llibertat d’expressió, la civil i responsable, que no forçosament políticament correcte. Fem un brindis per l’IFEX i accions similars que intenten posar en evidència als responsables de les violacions dels (bonics, bonics) drets humans.

Fent suma, estem davant de nous mètodes de censura bastant més subtils, mètodes que inclouen temptatives de suprimir punts de vista o idees, com ara la propaganda, la manipulació dels mitjans de comunicació, i, sobretot, la desinformació. Aquests mètodes, col.lectivament, funcionen disseminant informació enganyosa. Amb això s’aconsegueix bàsicament, i dic bàsicament perquè això és primordial, que el públic sigui menys receptiu a altres idees.